Vitarelax – sponzor Olimpijade trećeg doba

Vitarelax - sponzor Olimpijade trećeg doba

Humanitarne akcije

ŽELIMO DA ZAJEDNO SA VAMA STVARAMO BOLJU SADAŠNJOST I BUDUĆNOST ZA SVU NAŠU DECU!

ŽELIMO DA ZAJEDNO SA VAMA STVARAMO BOLJU SADAŠNJOST I BUDUĆNOST ZA SVU NAŠU DECU!

Poštovani,
Želim da Vam se zahvalim i da sa Vama podelim radost održane 74-te po redu "Škole života" za decu i mlade sa smetnjama u mentalnom razvoju. Škola je održana u periodu od 25. jula do 3. avgusta 2018. godine u Herceg Novom, u dobro poznatom društvu koje je činilo 43 naših drugara i 12 vaspitača. Neki od učesnika su imali priliku da po prvi put borave na moru sa svojim vršnjacima.

Svaki proveden dan bio je vrlo raznolik, jedinstven i pun avanture. Sa prvim zracima sunca, a pre polaska u nove avanture, učesnici su sređivali svoje zajedničke prostorije i održavali ličnu higijenu. Posle doručka, šetali su do plaže na kojoj su uživali u plivanju, ronjenju i u izvođenju pravih akrobacija u vodi. Izmoreni od sunca radovali su se ručku i popodnevnom odmoru. Posle kratkog predaha, dane nastavljamo sunčanjem na plaži, uživanjem u društvenim igrama, gde su privlačili poglede ostalih sa plaže koji su se rado upoznavali sa našim učesnicima i rado im se pridruživali u igrama. Takođe, bilo je prilike da uživaju i u vožnji brodom po otvorenom moru. Večeri su prolazile u iščekivanju omiljenih melodija u diskoteci ili u šetnjama na molu pored mora uz razne neisprobane ukuse sladoleda. U kvalitetnom društvu, vreme je proletelo a učesnicima je preostalo da sa nestrpljenjem iščekuju nova druženja.

Humanitarna organizacija „Dečije srce“ je sedamnaestu godinu za redom organizovala i realizovala program „Škola života“ na moru za decu i mlade sa smetnjama u mentalnom razvoju koja po svom konceptu i programskim aktivnostima predstavlja temelj njihovog života. Pored boravka na moru koji ima veliki značaj u jačanju njihovog imunog sistema, odvajanje od porodice ih čini samostalnijim i veštijim u brizi o sebi i svojim stvarima, jača njihovo samopouzdanje kao i socijalne kontakte i veze kroz svakodnevna druženja u vršnjačkoj grupi. Roditelji su tokom boravka njihove dece dobili priliku da se malo odmore i da urade nešto što inače ne bi mogli zbog stalne brige o svom detetu.

Sve ovo inače ne bi bilo moguće da nije bilo Vas i drugih mnogobrojnih prijatelja „Dečijeg srca“ koji su svojim nesebičnim doprinosom omogućili učesnicima da se još jednom dobro zabave, druže, nauče nove i uvežbaju stečene životne veštine i hvala Vam na tome. Nadamo se da ćete da nastavite sa podrškom i u narednom periodu shodno svojim mogućnostima, a mi ćemo se truditi da oni zbog kojih postojimo imaju život kakav imaju njihovi vršnjaci bez smetnji.

Direktor humanitarne organizacije „Dečije srce“
Dipl. Defektolog Goran Rojević

Ortopedski dušek Paradiso AIRSOFT Ortopedski dušek Paradiso AIRSOFT Ortopedski dušek Paradiso AIRSOFT Ortopedski dušek Paradiso AIRSOFT Ortopedski dušek Paradiso AIRSOFT Ortopedski dušek Paradiso AIRSOFT